Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Világszerte egyre gyakoribbá válnak azok a megbetegedések, amelyek kialakulásában szerepet játszanak a helytelen táplálkozási és életmódbeli tényezők. Több mint fél évszázada tudjuk, hogy az egészség - DXN - egészséged kávéja magazin
részletek »

DXN Spirulina Cereal

DXN magazin. A DXN a világ legnagyobb Ganoderma termelője, termékeit mlm rendszerben értékesíti.
DXN - egészséged kávéja magazin
Itt vagy: DXN - egészséged kávéja magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
DXN Spirulina Cereal
DXN Spirulina Cereal
DXN Spirulina Cereal
Világszerte egyre gyakoribbá válnak azok a megbetegedések, amelyek kialakulásában szerepet játszanak a helytelen táplálkozási és életmódbeli tényezők. Több mint fél évszázada tudjuk, hogy az egészség megőrzésének alapvető feltétele a minőségi táplálkozás. A legfontosabb energiát adó tápanyagok a fehérjék, a zsírok, és a szénhidrátok, ám ezek a szervezet kiegyensúlyozott, harmonikus működéséhez mégsem jelentenek elegendő forrást. Az egészség megőrzésben nagy fontossággal bírnak még a vitaminok, az ásványi anyagok, valamint az élelmi rostok.
Miért is van szükség a rost gazdag táplálkozásra, és miért fontos a bélflóra megfelelő állapota?

Világszerte egyre gyakoribbá válnak azok a megbetegedések, amelyek kialakulásában szerepet játszanak a helytelen táplálkozási és életmódbeli tényezők. Több mint fél évszázada tudjuk, hogy az egészség megőrzésének alapvető feltétele a minőségi táplálkozás. A legfontosabb energiát adó tápanyagok a fehérjék, a zsírok, és a szénhidrátok, ám ezek a szervezet kiegyensúlyozott, harmonikus működéséhez mégsem jelentenek elegendő forrást. Az egészség megőrzésben nagy fontossággal bírnak még a vitaminok, az ásványi anyagok, valamint az élelmi rostok.

Kockázati tényezőként tartják számon a rosthiányos táplálkozást - más tényezőkkel együtt - a vastagbéltumorok kialakulásában. Az egyik feltételezés szerint a rosthiányos táplálkozás következtében megnyúlt tranzitidő elősegíti, hogy az epesavak a vastagbél nyálkahártyáját irritáló karcinogén vegyületekké alakuljanak.
A rostokban gazdag táplálkozás csökkenti a bélbaktériumok által képződő karcinogének létrejöttének és a bélfalra kifejtett hatásuknak a lehetőségét.

Anyagcsere betegségek

Az anyagcsere-betegségek közül az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérzsírszint kifejlődésében veszélyeztető tényező a rostszegény táplálkozás. Az elhízás megakadályozásában a táplálék rostanyagai az energiahasznosulás fiziológiai akadályát jelentik. Rosthiány esetében ez a fiziológiai akadály elmarad.

Az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. Paracelsus elhíresült ismert mondása, amely szerint a halál a bélben lakozik, mára sem veszítette el aktualitását - azzal a kiegészítéssel és felismeréssel, hogy az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van.

A bélflórát alkotó mikroorganizmusok szoros szimbiózisban élnek szervezetünkkel, és képesek megakadályozni a bélnyálkahártyán lévő vírusok, gombák, paraziták szaporodását, egyensúlyt teremtve a bélflórában. A normálisan működő bélflóra több funkciót lát el, egyrészt a veszélyes baktériumokat tartja távol, hogy a tápanyagok zavartalanul felszívódhassanak a szervezetbe, másrészt felelős immunrendszerünk hibátlan működéséért, és egyben fontos vitamingyár is.

Tehát a bélflóra bármiféle gyengülése, sérülése súlyos következményekkel járhat. Mindezek a gondok nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem hosszú idő alatt - teszi hozzá. - Leginkább a helytelen életmód következtében, valamint a túlzott dohányzás, alkoholfogyasztás és bizonyos gyógyszerek, főként antibiotikumok, szteroidok használata révén.

A bélbaktériumok


A bélbaktériumokkal kapcsolatos legfontosabb adatok és számok:
fontos szerepe van az életünkben, szervezetünk (testünk) működésében
összetétele minden ember estében egyedi és különleges, épp úgy, mint az ujjlenyomatunk
több tízbillió baktérium halmaza érintett a bélben, tízszer több, mint ahány sejt van a testünkben
több mint 3 millió gént tartalmaz, 150 szer több gént, mint az emberi genom (DNS)
súlya összesen akár 2 kg is lehet
több mint 1000 különböző ismert baktériumfaj található az ember bélrendszerében, de csak 150-170 meghatározó egy adott témában.
Amíg a bélbaktérium összetétel a legtöbb egészséges ember esetében hasonló, addig a fajösszetétel nagyon is személyre szabott. Utóbbit nagy részben a minket körülvevő környezet és az étrendünk határoz meg.

A bélbaktériumok hozzászoknak az elfogyasztott táplálék összetevőkhöz, és ez igaz rövid és hosszú távon is. A japánok például meg tudják emészteni a tengeri moszatokat, ezek fogyasztása része a napi étrendjüknek, köszönhetően egy különleges enzimnek, amelyet tengeri baktériumoktól szerzett meg az ő bélbaktérium rendszerük. Ugyanakkor tény, hogy 100 évvel ezelőtt még a sok betegség pld. szívbetegségek ismeretlenek voltak Japánban.

Rizst ettek, meg tengeri moszatokat, algákat, halakat. Amióta beengedték az amerikai kultúrát, megjelentek a gyorséttermek, glutén és kazein tartalmú élelmiszerek, édességek, cukrozott üdítő italok azóta 30%-al nőtt a megbetegedések száma, és megjelentek a civilizációs betegségek! Ugyanez igaz, az USA-ba költöző Japánokra is.

A bélflóra fontossága

Vannak jó és rossz bélbaktériumok, és amikor ezek egyensúlya felborul, akkor jönnek a betegségek.
Az immunrendszer érzékeli, az ellenséget és helyi kis gyulladások, gócpontok alakulnak ki ami hosszú távon szívbetegségeket okoz. A rossz bélbaktériumok elszaporodását a rossz táplálkozásban és a rossz lelkiállapotban is kereshetjük. Már Hippokratész is tudta: A bél a búbánat atyja. Állatokon végzett kutatások azt mutatják, hogy a viselkedés befolyásolja a bélflóra összetételét. És viszont, pro és prebiotikumok adásával, jó bélflórával a depresszió is legyőzhető!

Ha a bélflóra nem egészséges, hiányos, akkor például sok fontos nyomelem és ásványi só felszívódása hiányos. Ugyanis a mi testünk az ásványi anyagokat és nyomelemeket csak szerves formában képes feldolgozni. Szerves formában pedig úgy jutunk hozzá, hogy a vastagbélben lakozó bélflóra mikrobáinak valamelyike átalakítja a szervetlen ionokat szerves anyaggá, úgyhogy az iont a maga enzimrendszereihez kapcsolja, és így fehérjékhez kapcsolódóan válnak szervessé a szervetlen nyomelemek és ásványi anyagok. Tehát egészséges bélflóra nélkül nem juthatunk hozzá számunkra létfontosságú, különösen saját fehérjéink felépítésében létfontosságú nyomelemekhez és ásványi anyagokhoz.

Az immunanyagaink valamennyien fehérjealapúak, tehát ahhoz, hogy teljes értékűen tudjon működni az immunrendszerünk, kellő mennyiségű és minőségű fehérjét, nyomelemet és ásványi anyagot kell tartalmaznia a táplálékainknak, de ehhez még az is kell, hogy a bélflóránk teljes értékű legyen.

A béltartalom, a bélflóra és az immunrendszer szerves együttműködése az egészségünk legeslegelső feltétele. Ha ebbe az együttműködésbe valami hiány vagy méreg bezavar, akkor elindulhat egy betegség bennünk.
Kérdezheted, hogy miként lehet egy agyban található betegségnek a bélben a kiindulópontja. Ha az a fehérje szerkezet, amely az agysejtek védelmét szolgálná, nem tud felépülni, mert valamelyik nyomelem nem szívódott fel a bélflóra hiányossága miatt, akkor ott elkezdődhet valami baj. Ugyanígy végigmehetnénk az összes szervünkön.

Tehát a betegségek oka a táplálkozásban is keresendő!

A DXN Spirulina Cereal kiváló rosttartalmú táplálékkiegészítő, amely hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz, emésztéshez és a jól működő bélflóra kialakulásához! Rosttartalma segíti a bélmozgásokat, a Spirulina tartalom, pedig hasznos tápanyagokkal látja el a szervezetet!


Egy reggeli étkezést ki tudunk váltani vele, úgy hogy akár 13-14 óráig sincs éhségérzetünk! Fogyókúrázóknak, sportolóknak és mindenkinek javasoljuk!

A terméket itt vásárolhatod meg: http://kavespecialitas.dxn.hu/termekek

A vásárlás módjairól, és arról hogyan juthatsz legolcsóbban hozzá a te DXN Spirulinádhoz itt olvashatsz:
http://pluszpenzforras.info/tagi-regisztracio-modjai/
Hirdetés
DXN Spirulina Cereal
DXN Spirulina Cereal DXN Spirulina Cereal
DXN Spirulina Cereal DXN Spirulina Cereal
DXN Spirulina Cereal DXN Spirulina Cereal
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - dxn spirulina cereal,dxn,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2017-11-27 20:23:47
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü