Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kávé képes leírás - DXN - egészséged kávéja.tlap.hu
részletek »

Kávé - DXN - egészséged kávéja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dxn.tlap.hu » Kávé
Keresés
Találatok száma - 6 db
 A kávészemek karrierje

A kávészemek karrierje

A kis kávészemek karrierjének korai korszaka keleti tájakhoz kapcsolódik. Az Oszmán Birodalomban a kávé közösségformáló erővé vált. Ez lett az oka a kávéházak körül kirobbant politikai csatározásoknak, s a kormányzati körök korlátozó rendszabályainak. A kávéfogyasztás kezdeteiről keveset tudunk, mert erre vonatkozóan késői és ellentmondásos tudósítások maradtak ránk. A muszlim hagyomány különböző vonulatai abban azért egyetértenek, hogy a kávét először Jemenben kezdték használni, ahol a különféle növényekből készült serkentő italok fogyasztása már régóta szokásban volt. Különösen a misztikus szerzetesrendek tagjai, a szufi dervisek éltek szívesen ilyen szerekkel, hogy az Istennel való titokzatos egyesülést célzó éjszakai szertartásaikon (zikr) elűzzék az álmot és a fáradtságot. A kávészemek karrierje akkor kezdődött, amikor az egyik rend sejkje, elöljárója rájött, hogy a kávé főzete éppúgy alkalmas e cél elérésére, mint az addig használt növényeké. Ezért tanítványaival együtt ezt kezdte inni, s az ő példájukat követve hamarosan valamennyi szufi közösségben elterjedt a kávé fogyasztása. Mivel ezek a szerzetesek többnyire családos emberek voltak és a hétköznapokon rendes polgári ...

A kávé csökkenti a méhrák kockázatát?

A kávé csökkenti a méhrák kockázatát?

Azoknak a nőknek, akik naponta néhány pohár kávét vagy teát isznak, kisebb a kockázatuk az endometriális rákra, amely a méh nyálkahártyájában növekszik - közölték amerikai kutatók. Ennek a típusú ráknak kockázati tényezője az idősebb életkor, az elhízás és minden, ami több ösztrogén hatásának teszi ki a nőt, például a késői menopauza vagy az ezt követő hormonterápia. Az International Journal of Cancer áprilisi számában megjelent tanulmányban 1082 nővel készült felmérés adatait összegzik. Eszerint azoknál a nőknél, akik naponta legalább négy fekete teát vagy kávét ittak, mintegy fele akkora valószínűséggel jelentkezett endometriális rák, mint a fekete teát-kávét nem fogyasztóknál (esélyhányados: 0,47). Azoknak a nőknek, akik kettőnél több csésze teát ittak naponta, 44 százalékkal volt kisebb az esélyük a méhrákra. Azoknál a nőknél, akik csak kávét ittak, nem volt ennyire egyértelmű az eredmény, bár náluk is 29 százalékos esélycsökkenést tapasztaltak a kutatók. Susan E. McCann, a kutatás vezetője elmondta, hogy a kávé és a fekete tea védőhatása vélhetően a koffeinnek tulajdonítható, ám ez csak az egyik lehetséges ok. Mindenesetre, amikor a koffeinmentes kávét fogyasztók adatait vetették össze a nem kávézókéval, nem találtak különbséget a rákkockázat mértékében. McCann szerint a koffein olyan enzimeket aktivál, melyek csökkenthetik a rákkeltő anyagok hatását a szervezetben.

A kávé története

A kávé története

A kávé Etiópiában őshonos. A pörkölt, őrölt kávéból készített ital fogyasztását Jemenben jegyezték fel először. A kávé fogyasztása, annak élettani hatásai miatt, a szufi rendek virrasztó szertartásain vált jellemzővé a 15. század második felében. Vélhetően a szertartásokon résztvevő vallásgyakorlók vitték át a hétköznapi életbe a kávéivás szokását. A kávéfogyasztás ismertté válása alapozta meg a kávéházak elterjedését a muzulmán világban. A kávé Európába érkezésekor már megindult a városiasodás és a polgárosodás folyamata. Az egyre nagyobb teret nyerő polgári életvitel megváltoztatta az étkezési szokásokat is. Az addig általános napi két meleg étkezés elé bekerült a reggeli; a korai ebéd és vacsora a polgári életforma kötött munkaideje miatt későbbre tolódott. Ez az átalakulás gyorsította a kávé térnyerését, mely alternatívát jelentett a rossz minőségű víz, a bódító hatású sör és bor fogyasztására. A józanságot és precizitást igénylő városi foglalkozásokhoz jobban illettek ezek az italok. A kávés vendéglátóhelyek legfontosabb kínálati elemei mind a mai napig a reggeli, délelőtti étkezésekhez kapcsolódnak. A 17-18. században minden jelentős európai nagyvárosban megjelentek a kávés vendéglátó helyek. Kialakultak a nagy kávékultúrák Bécsben, Németországban, Olaszországban. A kávé egyre szélesebb néprétegek számára vált elérhetővé.

DXN - egészséged kávéja magazin hírek
DXN Spirulina Cereal
DXN Spirulina Cereal Világszerte egyre gyakoribbá válnak azok a megbetegedések, amelyek kialakulásában szerepet játszanak a helytelen táplálkozási és életmódbeli tényezők. Több mint fél évszázada tudjuk, hogy az egészség megőrzésének alapvető feltétele a minőségi táplálkozás. A legfontosabb energiát adó tápanyagok a fehérjék, a zsírok, és a szénhidrátok, ám ezek a szervezet...
Ingyenes regisztráció, sőt a cég fizet érte neked?!
Ingyenes regisztráció, sőt a cég fizet... Az MLM értékesítési mód eredetileg arról szólt, hogy az emberek ne nagykereken,...
Hogyan indulj el a DXN üzletben?
Hogyan indulj el a DXN üzletben? Az MLM tulajdonképpen egy vezetőképző rendszer, ahol a személyiséged fejlődhet,...
Kávé  Barát vagy ellenség?!

Kávé Barát vagy ellenség?!

A kávé és egyéb szintetikus energiaitalok nem adnak többlet energiát. Az egyetlen dolog, amit tesznek, hogy a velünk született, ősi energiakészletünket, amely genetikusan meghatározott, egy rövidebb időre felpörgetik. Majd kell a következő löket, amikor kimegy a hatás, mert még fáradtabbak vagyunk. Ha logikusan belegondolunk, nem is csoda. Mitől lenne több energiánk? A rendszeres kávé és szintetikus energiaital fogyasztással egyetlen egy dolgot érünk el: a genetikusan adott energiamennyiségünket sokkal hamarabb kipörgetjük, így kizsákmányoljuk a szervezetünket, és megrövidítjük az amúgy is gyorsan elillanó életünket... Továbbá: Az eddig napvilágot látott kutatások arról árulkodnak, hogy nagyobb mennyiségű kávé elfogyasztása a szérumkoleszterin-szint emelkedésével jár együtt, így növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Mivel ez a tulajdonsága nem koffeintartalmának, hanem két, a főzés közben kioldódó vegyületnek (kafesztol és kaveol) köszönhető, az instant fajtákra, valamint az egyéb koffeines italokra ez a hatás nem jellemző!

Kávés közösség

Kávés közösség

Kávé! Lehet fekete, krémkávé, cappucsino, mochacsino, 3 in 1, jeges vagy forró és lehet egészséges! Ez az oldal a kávéról szól!Drága lenne a DXN kávé? Szerintem nem, inkább így fogalmazhatnék! Idáig nem adtam ki ennyi pénzt a kávéra! De még ez sem igaz, ha jól átgondolom és összeadom az automatákba dobott pénzeket! Az egészséges életmódra törekvők számára a kávéivással a koffein tartalom és a savas tulajdonság a probléma illetve, hogy magas a vérnyomásuk és ezért vannak eltiltva tőle. Létezik azonban egy olyan kávé, amely megfelel ezeknek az egészségügyi elvárásoknak, emellett felturbózza szervezetünk védekező rendszerét, és csökkenti, beállítja a vérnyomást. Vannak olyanok, akik a koffein hatása miatt nem isznak kávét és/vagy teát, ám az új kávéfajta, amellett, hogy valóban kávé íze van, mentes a koffein negatív hatásaitól. Lefekvés előtt is nyugodtan fogyasztható, mert relaxáló hatása révén elősegíti a nyugodt alvást.

Hirdetés
Okok a kávéfüggőségre

Okok a kávéfüggőségre

Miért kellene kávéfüggőnek lennem? - kérdezhetnéd. Összeszedtem néhány indokot - elsősorban a saját tapasztalataimra támaszkodva -, és írtam egy rövid e-bookot belőle. Aztán ahogy a csapatom bővült, ahogy egyre több vásárlóm is visszajelzett a ganodermás kávék kiváló hatásáról, a kiadványt bővítettem mások véleményével is. A 2*7 alapos ok a kávéfüggőségre c. pdf már igényelhető, benne ajándékkal. A blogban pedig ezekről olvashatsz: Amit mindig is tudni akartál a DXN ganodermás kávéiról, de sosem merted megkérdezni. Itt választ kapsz a kérdéseidre. Mi az a ganoderma? Mire jó? Hogyan lehet hozzájutni a ganodermás kávéhoz? Mennyibe kerül egy doboz ganodermás kávé? Hogyan kereshetek pénzt a DXN ganodermás kávéval és más ganoderma tartalmú termékekkel?

Tuti menü