Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kávé képes leírás - DXN - egészséged kávéja.tlap.hu
részletek »

Kávé - DXN - egészséged kávéja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dxn.tlap.hu » Kávé
Keresés
Találatok száma - 6 db
 A kávészemek karrierje

A kávészemek karrierje

A kis kávészemek karrierjének korai korszaka keleti tájakhoz kapcsolódik. Az Oszmán Birodalomban a kávé közösségformáló erővé vált. Ez lett az oka a kávéházak körül kirobbant politikai csatározásoknak, s a kormányzati körök korlátozó rendszabályainak. A kávéfogyasztás kezdeteiről keveset tudunk, mert erre vonatkozóan késői és ellentmondásos tudósítások maradtak ránk. A muszlim hagyomány különböző vonulatai abban azért egyetértenek, hogy a kávét először Jemenben kezdték használni, ahol a különféle növényekből készült serkentő italok fogyasztása már régóta szokásban volt. Különösen a misztikus szerzetesrendek tagjai, a szufi dervisek éltek szívesen ilyen szerekkel, hogy az Istennel való titokzatos egyesülést célzó éjszakai szertartásaikon (zikr) elűzzék az álmot és a fáradtságot. A kávészemek karrierje akkor kezdődött, amikor az egyik rend sejkje, elöljárója rájött, hogy a kávé főzete éppúgy alkalmas e cél elérésére, mint az addig használt növényeké. Ezért tanítványaival együtt ezt kezdte inni, s az ő példájukat követve hamarosan valamennyi szufi közösségben elterjedt a kávé fogyasztása. Mivel ezek a szerzetesek többnyire családos emberek voltak és a hétköznapokon rendes polgári ...

A kávé csökkenti a méhrák kockázatát?

A kávé csökkenti a méhrák kockázatát?

Azoknak a nőknek, akik naponta néhány pohár kávét vagy teát isznak, kisebb a kockázatuk az endometriális rákra, amely a méh nyálkahártyájában növekszik - közölték amerikai kutatók. Ennek a típusú ráknak kockázati tényezője az idősebb életkor, az elhízás és minden, ami több ösztrogén hatásának teszi ki a nőt, például a késői menopauza vagy az ezt követő hormonterápia. Az International Journal of Cancer áprilisi számában megjelent tanulmányban 1082 nővel készült felmérés adatait összegzik. Eszerint azoknál a nőknél, akik naponta legalább négy fekete teát vagy kávét ittak, mintegy fele akkora valószínűséggel jelentkezett endometriális rák, mint a fekete teát-kávét nem fogyasztóknál (esélyhányados: 0,47). Azoknak a nőknek, akik kettőnél több csésze teát ittak naponta, 44 százalékkal volt kisebb az esélyük a méhrákra. Azoknál a nőknél, akik csak kávét ittak, nem volt ennyire egyértelmű az eredmény, bár náluk is 29 százalékos esélycsökkenést tapasztaltak a kutatók. Susan E. McCann, a kutatás vezetője elmondta, hogy a kávé és a fekete tea védőhatása vélhetően a koffeinnek tulajdonítható, ám ez csak az egyik lehetséges ok. Mindenesetre, amikor a koffeinmentes kávét fogyasztók adatait vetették össze a nem kávézókéval, nem találtak különbséget a rákkockázat mértékében. McCann szerint a koffein olyan enzimeket aktivál, melyek csökkenthetik a rákkeltő anyagok hatását a szervezetben.

A kávé története

A kávé története

A kávé Etiópiában őshonos. A pörkölt, őrölt kávéból készített ital fogyasztását Jemenben jegyezték fel először. A kávé fogyasztása, annak élettani hatásai miatt, a szufi rendek virrasztó szertartásain vált jellemzővé a 15. század második felében. Vélhetően a szertartásokon résztvevő vallásgyakorlók vitték át a hétköznapi életbe a kávéivás szokását. A kávéfogyasztás ismertté válása alapozta meg a kávéházak elterjedését a muzulmán világban. A kávé Európába érkezésekor már megindult a városiasodás és a polgárosodás folyamata. Az egyre nagyobb teret nyerő polgári életvitel megváltoztatta az étkezési szokásokat is. Az addig általános napi két meleg étkezés elé bekerült a reggeli; a korai ebéd és vacsora a polgári életforma kötött munkaideje miatt későbbre tolódott. Ez az átalakulás gyorsította a kávé térnyerését, mely alternatívát jelentett a rossz minőségű víz, a bódító hatású sör és bor fogyasztására. A józanságot és precizitást igénylő városi foglalkozásokhoz jobban illettek ezek az italok. A kávés vendéglátóhelyek legfontosabb kínálati elemei mind a mai napig a reggeli, délelőtti étkezésekhez kapcsolódnak. A 17-18. században minden jelentős európai nagyvárosban megjelentek a kávés vendéglátó helyek. Kialakultak a nagy kávékultúrák Bécsben, Németországban, Olaszországban. A kávé egyre szélesebb néprétegek számára vált elérhetővé.

DXN - egészséged kávéja magazin hírek
Otthoni munka és az MLM.
Otthoni munka és az MLM. Az otthoni munka mindig is vonzó volt az emberek számára, főleg azoknak, akik nem, vagy csak nehezen tudnak otthonról elmozdulni. Ilyenek a kismamák, kisgyerekes anyukák, nyugdíjasok vagy bárki más, akár férfiak is, akik több időt szeretnének tölteni a családjukkal. Régen otthoni munka alatt általában valami kézműves tevékenységet értettek. A világ a társadalom és a...
DXN Spirulina Cereal
DXN Spirulina Cereal Világszerte egyre gyakoribbá válnak azok a megbetegedések, amelyek kialakulásában...
Ingyenes regisztráció, sőt a cég fizet érte neked?!
Ingyenes regisztráció, sőt a cég fizet... Az MLM értékesítési mód eredetileg arról szólt, hogy az emberek ne nagykereken,...
Kávé  Barát vagy ellenség?!

Kávé Barát vagy ellenség?!

A kávé és egyéb szintetikus energiaitalok nem adnak többlet energiát. Az egyetlen dolog, amit tesznek, hogy a velünk született, ősi energiakészletünket, amely genetikusan meghatározott, egy rövidebb időre felpörgetik. Majd kell a következő löket, amikor kimegy a hatás, mert még fáradtabbak vagyunk. Ha logikusan belegondolunk, nem is csoda. Mitől lenne több energiánk? A rendszeres kávé és szintetikus energiaital fogyasztással egyetlen egy dolgot érünk el: a genetikusan adott energiamennyiségünket sokkal hamarabb kipörgetjük, így kizsákmányoljuk a szervezetünket, és megrövidítjük az amúgy is gyorsan elillanó életünket... Továbbá: Az eddig napvilágot látott kutatások arról árulkodnak, hogy nagyobb mennyiségű kávé elfogyasztása a szérumkoleszterin-szint emelkedésével jár együtt, így növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Mivel ez a tulajdonsága nem koffeintartalmának, hanem két, a főzés közben kioldódó vegyületnek (kafesztol és kaveol) köszönhető, az instant fajtákra, valamint az egyéb koffeines italokra ez a hatás nem jellemző!

Kávés közösség

Kávés közösség

Kávé! Lehet fekete, krémkávé, cappucsino, mochacsino, 3 in 1, jeges vagy forró és lehet egészséges! Ez az oldal a kávéról szól!Drága lenne a DXN kávé? Szerintem nem, inkább így fogalmazhatnék! Idáig nem adtam ki ennyi pénzt a kávéra! De még ez sem igaz, ha jól átgondolom és összeadom az automatákba dobott pénzeket! Az egészséges életmódra törekvők számára a kávéivással a koffein tartalom és a savas tulajdonság a probléma illetve, hogy magas a vérnyomásuk és ezért vannak eltiltva tőle. Létezik azonban egy olyan kávé, amely megfelel ezeknek az egészségügyi elvárásoknak, emellett felturbózza szervezetünk védekező rendszerét, és csökkenti, beállítja a vérnyomást. Vannak olyanok, akik a koffein hatása miatt nem isznak kávét és/vagy teát, ám az új kávéfajta, amellett, hogy valóban kávé íze van, mentes a koffein negatív hatásaitól. Lefekvés előtt is nyugodtan fogyasztható, mert relaxáló hatása révén elősegíti a nyugodt alvást.

Okok a kávéfüggőségre

Okok a kávéfüggőségre

Miért kellene kávéfüggőnek lennem? - kérdezhetnéd. Összeszedtem néhány indokot - elsősorban a saját tapasztalataimra támaszkodva -, és írtam egy rövid e-bookot belőle. Aztán ahogy a csapatom bővült, ahogy egyre több vásárlóm is visszajelzett a ganodermás kávék kiváló hatásáról, a kiadványt bővítettem mások véleményével is. A 2*7 alapos ok a kávéfüggőségre c. pdf már igényelhető, benne ajándékkal. A blogban pedig ezekről olvashatsz: Amit mindig is tudni akartál a DXN ganodermás kávéiról, de sosem merted megkérdezni. Itt választ kapsz a kérdéseidre. Mi az a ganoderma? Mire jó? Hogyan lehet hozzájutni a ganodermás kávéhoz? Mennyibe kerül egy doboz ganodermás kávé? Hogyan kereshetek pénzt a DXN ganodermás kávéval és más ganoderma tartalmú termékekkel?

Tuti menü